2. Дали похотата е биолошка или е грев?

2. Дали похотата е биолошка или е грев?

Сатаната сака да нè увери дека нашата интимност е грев. Тој знае дека ако може да нè збуни за разликите помеѓу од Бога дадената интимна природа и заробувчкото влијание на похотата, нашите напори да се бориме против гревот ќе бидат саботирани уште пред да излеземе од...
1. Зошто се чини дека не можеме да ја победиме похотата?

1. Зошто се чини дека не можеме да ја победиме похотата?

Похотата кај секој човек може да е различна.Таa може да биде во вид на некои романтични фантазии, интернет порнографија или искушение да имате односи со момчето или со девојката. Бидејќи има безброј варијанти за похота, едноставната дефиниција за похотата е: Похотата...

Pin It on Pinterest