3. Нашите проблеми се решливи

3. Нашите проблеми се решливи

Како можете да дојдете до радосно и силно христијанство? Како Светиот Дух го исполнува нашиот живот? Во параболата за лозата Исус рекол: „Бидете во Мене, и Јас ќе бидам во вас.“ (Јован 15:4; Библија) Што значи тоа? „Тоа значи (како прво) постојано примање на неговиот...
3. Нашите проблеми се решливи

2. Што е сржта на нашите проблеми?

Постои ли некоја духовна причина за нашите проблеми? Дали тоа е недостаток на Светиот Дух? Причини за недостаток Одговорот на Библијата е: „Сакате и немате […] Немате, зашто не молите. Барате, но не добивате, зашто барате погрешно, за да го трошите во вашите...
3. Нашите проблеми се решливи

1. Исусовиот најдрагоцен подарок

ШТО ПОУЧУВАЛ ИСУС ЗА СВЕТИОТ ДУХ? Дали сте запознаени со Исусовата најимпресивна вест? Која е задачата на Светиот Дух? Зошто за промена на карактерот ни е потребна сила однадвор? Неколку од првите лични сведоштва: Назад кон нашата „прва љубов“: Една сестра ми напиша:...

Pin It on Pinterest