2. Нашата потреба за молитва

2. Нашата потреба за молитва

  Молитвата е толку важна за нашиот духовен живот како што секојдневната храна е важна за нашиот телесен живот Секојдневната молитва е од суштинско значење за растење во благодатта, па дури и за самиот духовен живот, како што секојдневната храна е од суштинско...
1. Бог нè повикува да се молиме

1. Бог нè повикува да се молиме

    Поврзани со Бога преку молитва Голема и прекрасна е предноста што нашите молитви можат да бидат делотворни; како недостојни, заблудени смртници имаме право и сила своите барања да ги упатуваме на Бог. По каква поголема моќ од тоа човек може да копнее  –...

Pin It on Pinterest