5. Вистинските работи во погрешно време се погрешни работи

5. Вистинските работи во погрешно време се погрешни работи

Многу често работите кои луѓето ги сакаат, за кои мислат дека ќе ги направат среќни, очекуваат да ги добијат во истиот момент штом ќе ги посакаат. Иронија за нивната нетрпеливост е дека само со учење да се чека, се постигнуваат оние работи кои се навистина исплатливи....
4. Зборот „љубов“ во Божјиот речник

4. Зборот „љубов“ во Божјиот речник

Ние можеме да ја отсликуваме Божјата совршена љубов кога ќе ги избегнеме негативните навики на влегувањето во врска. Ова бара препознавање и отфрлање на светскиот модел на она што значи љубовта. Најпрво мора да разбереме дека сите измами во светот произлегуваат од...
3. Пет чекори за промена на погрешниот став за влегување во врска

3. Пет чекори за промена на погрешниот став за влегување во врска

Сѐ додека не го обновите вашиот начин на размислување за љубовта и врската, вашиот начин на живот ќе продолжи да се валка во калта на дефектното влегување во врска. За ова во Библијата е запишано: „Во однос на својот поранешен живот, вие треба да го соблечете од себе...
2. Сериозни проблеми со денешниот начин на влегување во врска

2. Сериозни проблеми со денешниот начин на влегување во врска

  Што значи за една личност да влезе во врска? Како треба да гледаме на врските? Како навистина треба да изгледа една врска? Денешницата во која живееме, има поставено модел, како една врска треба да изгледа. Дали некогаш сте подзастанеле да размислите дали овој...
1. Интелигентна љубов

1. Интелигентна љубов

За некого да сакате вистински треба да го употребите умот исто како што го употребувате и срцето. Оваа љубов е опишана како љубов која е полна со знаење и разбирање, љубов која е способна да ја види вистинската природа на работите, и способност да се види мотивацијата...

Pin It on Pinterest