Како да престанете со користење на темни пијалоци

Како да престанете со користење на темни пијалоци

(оваа статија е дел од серијалот Отров со големо „К“) Немојте да си дозволувате премногу слободно време, бидејќи работливоста предизвикува самосовладување. Водете дневник, бидејќи со пишувањето ќе си го одвлекувате вниманието. Строго контролирајте ја исхраната....
Пиење на црн чај

Пиење на црн чај

(оваа статија е дел од серијалот Отров со големо „К“) Пилот на приватен авион се онесвестил на крајот од летот кој започнал во текот на претпладнето, по напорана партија голф претходниот ден во близина на градот во пустината. Пиел големи количини на пиво вечерта пред...
Контаминенти во чоколадото

Контаминенти во чоколадото

(оваа статија е дел од серијалот Отров со големо „К“) Повеќето плодови на какао се произведуваат во земјите во кои санитарните услови воглавно се далеку под нивото во САД. Еве неколку информации кои се интересни и корисни: какото е мало, убаво дрво, прилагодливо на...
Адитиви кои мора да се додадат за да се затскрие горчливоста

Адитиви кои мора да се додадат за да се затскрие горчливоста

(оваа статија е дел од серијалот Отров со големо „К“) Големата количина на шеќер е неопходна за чоколадото да биде вкусно. Шеќерот ја пореметува апсорпцијата и користењето на калциум, ја намалува способноста на белите крвни клетки за уништување на страните честички,...
Својствени хемиски карактеристики на чоколадото

Својствени хемиски карактеристики на чоколадото

(оваа статија е дел од серијалот Отров со големо „К“) Чоколадото по својата природа е многу невкусно, бидејќи е горко и непријатно по вкус. Со процесот на обработка на чоколадото тоа станува алкално и горчливо при што самиот процес се смета за нездрав. Горчливиот вкус...
Отфрлање на чоколадото како хранлива намирница

Отфрлање на чоколадото како хранлива намирница

(оваа статија е дел од серијалот Отров со големо „К“) Проценката на чоколадото како храна треба да доведе до отфрлање на земањето на чоколадо како хранлива намирница поради три причини: (1) поради нејзината својствена хемиска токсичност (отровност), (2) адитивите кои...

Pin It on Pinterest