Приказната за Ное

Приказната за Ное

Извор: Стариот Завет (Битие 5,6,7,8 и 9) Без оглед на тоа колку пати сте ја слушнале приказната за Ное, таа никогаш не застарува! Следува класичната приказна, уште еднаш! Еднаш си живеел еден човек по име Ное. Тој бил личност која го сака Бога. И Бог исто така го...
Приказната за Адам и Ева

Приказната за Адам и Ева

Извор: Стариот Zавет (Битие 1, 2 и 3) Откако Бог ги создал небесата и земјата и ги исполнил со живот од секаков вид, тој одлучил да го создаде човекот според Неговиот лик. И така Бог земал малку кал и ја обликувал калта во форма на човек. Потоа Бог дувнал во човекот...
Приказната за создавањето

Приказната за создавањето

Извор: Стариот Завет (Битие 1) Дали некогаш сте се запрашале како настанал овој прекрасен универзум? Оваа приказна за создавањето ве носи назад во времето. Во почетокот немало ништо. Немало време, немало светлина – не постоело ништо освен Бог. Потоа Бог одлучил...

Pin It on Pinterest