5. Љубовта размислува

5. Љубовта размислува

(Пети ден) „Колку ми се драгоцени Твоите науми, Боже, колку е непресметлив нивниот број. Да ги бројам! Повеќе се од песок! Кога се будам, уште сум со Тебе!“ (Псалм 139:17.18; Библија) Љубовта размислува. Таа не е некое неразумно чувство кое го поттикнуваат само...
4. Љубовта е несебична

4. Љубовта е несебична

(Четврти ден) „Љубете се еден друг срдечно со братска љубов! Натпреварувајте се во почитување еден кон друг!“ (Римјаните 12:10; Библија) Живееме во свет кој е заљубен во „себе“. Културата која нѐ опкружува нѐ учи да се насочиме кон својот изглед, чувствата и личната...
3. Љубовта е љубезна

3. Љубовта е љубезна

(Трети ден) „Бидете еден кон друг добри, милостиви, проштавајќи си еден на друг, како што и Бог ви прости вам во Христа.“ (Ефесјаните 4:32; Библија) Љубезноста е љубов на дело. Ако трпението е реакција на љубовта да ги намали негативните околности, љубезноста е акција...
2. Љубовта е трпелива

2. Љубовта е трпелива

(Втор ден) „Со секаква понизност и кроткост, со трпеливост, поднесувајќи се едни со други во љубов!“ (Ефесјаните 4:2; Библија) Љубовта делува. Таа е најмоќниот животен двигател и има далеку поголема длабочина и значење од она што повеќето луѓе го согледуваат. Таа...
1. Вовед во „Предизвик на љубовта“

1. Вовед во „Предизвик на љубовта“

(Прв ден) За сите оние кои сакаат да се борат за својот брак следува серија од предизвици, кои доколку успеете да ги исполните, ќе ви донесат неверојатна промена во вашиот брак. Овие предизвици се тежок процес, но истовремено е процес кој нуди неверојатно задоволство....

Pin It on Pinterest