Основи во исхраната

Што навистина знаеме за исхраната? Верувале или не, оброкот е нешто повеќе од само дневен оброк. Исхраната може да го обнови нашето здравје, да ги поврзе семејствата, да ја оживее заедницата, да ја подобри животната средина, помага во решавање од зависностите, па дури...

Верата и телесното здравје

Да поставиме едно прашање: Дали се откажувате од вашата вера секогаш кога ќе наидете на тешкотија, или на некој судир? Дали велите: „Боже јас ова не го можам. Не можам постојано да го правам, тогаш зошто воопшто да се трудам?“ Ние знаеме дека нашата вера се потпира на...

Пет елементи за трајни промени

Трајната промена бара да го изградиме нашиот живот на вистината Една од најпознатите изјави на Исус е следнава: „Ако пребивате во Моето слово, навистина сте Мои ученици; и ќе ја познаете вистината, и вистината ќе ве ослободи.“ (Јован 8:31.32; Библија) Исус ветил дека...

Навиките се клуч за промената

Никогаш не е лесно да направиме големи и трајни навики во нашиот живот, било да го менуваме односот кон другите, нaчинот на кој управуваме со времето, начинот на кој ги употребуваме парите, начинот на кој ги извршуваме обврските. Тоа важи и за навиките поврзани со...

Како Бог гледа на нашето тело

Многу луѓе се опседнати со својот физички изглед и се грижат за своето тело дури и повеќе од потребното. Од друга страна, постојат луѓе кои се грижат за развојот на духовниот аспект во својот живот, но истовремено ја запоставуваат неопходната грижа за своето тело....

Pin It on Pinterest