Практични совети за здравјето
Здрава или не баш толку здрава храна
Денеска сме изложени на се повеќе манипулации од страна на прехранбената индустрија која сака да пласира нездрави намирници со етикета – здрава храна. Треба да се знае дека сè што е преработено со додаток на адитиви и е спакувано така што може да трае и до неколку години без да се расипи не може така едноставно да се смести во категоријата здрава храна…
Неколку совети за подобар имунитет
Слабиот имунитет е многу чест проблем во зимските месеци. Има повеќе теории за тоа зошто токму во овој период е најверојатно да доживеете пад на имунитетот, а некои од нив се: тоа што помалку излегуваме надвор; во зима вообичаено воздухот е позагаден…
Железо
Железото е еден од минералните елементи кој му е неопходен на организмот за добро здравје. Тој првенствено е потребен за изградба на хемоглобинот од црвените крвни клетки, и поради тоа е од клучна важност за правилна дистрибуција на кислород до сите ткива и органи…
10 здравствени придобивки од употребата на авокадо
Можеби е малку чудно, но плодот авокадо се смета за овошје. Карактеристично за ова овошје е тоа што неговиот состав е различен од другите овошја. Овошјата воглавно се составени од голем процент на вода, а најзастапени макронутриенти се јаглехидратите, додека авокадото е овошје кое има значителна количина на масти…




