3. Феноменот на заљубување

3. Феноменот на заљубување

Повеќето од нас влегуваат во брак во фаза на заљубеност. Среќаваме некого чиишто физички карактеристики и личност упатуваат доволно силен електричен шок за да го поттикнат нашиот „љубовен аларм“.  Ѕвончето заѕвонува и се фрламе на запознавање на таа личност. Првиот...
2. Наполнете го резервоарот на љубовта

2. Наполнете го резервоарот на љубовта

Љубовта е најважниот збор на секој јазик, но истовремено и најмногу нѐ збунува. И секуларните и религиозните мислители сметаат дека љубовта има центрлна улога во нашиот живот. Кажано е дека „љубовта е најпрекрасното искуство на светот“ и дека „љубовта го покренува...
1. Што се случува со вашата љубов по венчавката?

1. Што се случува со вашата љубов по венчавката?

Желбата за романтична љубов во бракот длабоко е вкоренета во нашата природа, во нашата психологија. Поради тоа, илјадници брачни парови си ги поставуваат истите прашања: – Што се случува со љубовта после склучувањето на бракот? – Зошто љубовта се лади? Па...

Pin It on Pinterest