4. Разумна романса

4. Разумна романса

Во периодот на врска ние мораме да се бориме со тенденцијата да го исполниме она што недостасува во нашето знаење за другата личност. Мораме нашите емоции засновани на фантазија, да ги замениме со емоции кои се засновани на реалноста. Ако не знаеме нешто за него или...
3. Со мудроста до безбедна романтична врска

3. Со мудроста до безбедна романтична врска

Постојат три начини на кои мудроста нè води и нè чува во безбедна романтична врска. 1. Романсата вели „Сакам сега!“ Мудроста повикува на трпение. Во Библијата, во Пословици 19:11 е запишано: „Благоразумноста го прави човекот бавен…“  Најголемите грешки во секоја...
2. Потребно ви е повеќе од само интензивни чувства

2. Потребно ви е повеќе од само интензивни чувства

Никој не планира однапред да се заљуби. Кој од нас може конкретно да ја опише мистериознста на привлечноста кон некоја личност? Вљубувањето всушност е Божја идеја. Бог е Оној кој нè создал да може да имаме романтични чувства. Тој е Оној кој ни овозможил да ја...
1. Какво треба да биде додворувањето?

1. Какво треба да биде додворувањето?

Прашањата со кои најчесто се борат христијаните се: „Како да дојдете до некого доволно блиску за да донесете одлука за брак без да се украдат привилегиите кои се за во бракот? Како да ја пронајдете љубовта на вашиот живот без да оставите траги на скршени срца и...

Pin It on Pinterest