НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [8] Доверба во Бог

НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [8] Доверба во Бог

  Дали ви е тешко да вежбате? Дали мразите да станете рано наутро? Дали посакувате да престанете со пушење, да јадете поздраво, да не одите на спиење доцна во ноќта? Повеќето од нас посакуваат да бидат поразлични, да се хранат поздраво, да живеат подисциплиниран...
НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [7] Одмор

НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [7] Одмор

  „Дојдете“ и „одморте се“ се Исусовите зборови. Дали сте уморни и истрошени од рутината на секојдневниот живот? Одморот е она што ни е неопходно: физичкиот и психичкиот одмор. Тоа е еден од Божјите посебни исцелувачки дарови. Во многу книги кои се за здрав начин...
НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [6] Воздух

НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [6] Воздух

  Париз, 1875-та година, тројца научници веќе повеќе од две години работеле за овој ден. Тие внимателно се качиле во корпата на балонот „Зенит“, додека илјадници луѓе околу нив ги гледале. Биле решени да постават нов рекорд и да одат повисоко од било кој човек,...
НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [5] Умереност / Воздржување

НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [5] Умереност / Воздржување

  Со цел да се одржиме во добра физичка, ментална и духовна состојба, ние мораме да бидеме умерени во однос на нештата кои се добри и да се воздржуваме од работите кои се штетни. Треба да бидеме умерени во работата, јадењето, пиењето како и во сѐ останато....
НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [4] Сончева светлина

НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [4] Сончева светлина

  Неверојатна фабрика е работата под нашата кожа. Kога ултравиолетовите зраци на сонцето ја допираат нашата кожа, фабриката се подготвува да работи. Милјони црвени крвни зрнца постојано течат низ многу мали крвни садови низ секој дел од 7600 квадратни сантиметри...
НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [3] Вода

НОВ ПОЧЕТОК – Осум природни лекари: [3] Вода

  Добитокот и дивите животни знаат што треба да се направи кога ќе ги нападне болест. Тие јадат некои билки, а потоа бараат поток или езеро во кое ќе се искапат, или пак ќе лежат во водата, или пак ги мијат раните кои ги здобиле. Еден пес кој бил каснат од змија...

Pin It on Pinterest