„Ќе има знаци на сонцето, на месечината и на ѕвездите… небесните сили ќе се разнишаат!“

„Ќе има знаци на сонцето, на месечината и на ѕвездите… небесните сили ќе се разнишаат!“

(текстот кој следува е дел од поглавјето „Знаците на последното време“ од книгата „Времето и знаците“) И небесните сили – небесните тела, како што кажуваат други преводи – ќе се разнишаат! Меѓу тие небесни тела што ќе се разнишаат, Исус ги спомнува...
„На земјата тага кај народите и неизвесност поради бучавата на морските бранови!“

„На земјата тага кај народите и неизвесност поради бучавата на морските бранови!“

(текстот кој следува е дел од поглавјето „Знаците на последното време“ од книгата „Времето и знаците“) Да се навратиме пак на веќе споменатата спрега на најмоќните природни сили кои со сета жестокост ќе се устремат против човештвото за да го истребат од земјата, и...
Астероид од шест милји

Астероид од шест милји

(текстот кој следува е дел од поглавјето „Знаците на последното време“ од книгата „Времето и знаците“) Повеќе за најразурнувачките ефекти предизвикани од огромните бранови што би ги подигнал астероид од 6 милји кој би се урнал во океан! Еве како го опишува тоа...
Други знаци кои го најавуваат крајот

Други знаци кои го најавуваат крајот

(текстот кој следува е дел од поглавјето „Знаците на последното време“ од книгата „Времето и знаците“) „Природните катастрофи се сè почести и пожестоки, како во богатите, така и во сиромашните земји, уништувајќи животи, инфраструктури, институции и државни биланси....
Војни

Војни

(текстот кој следува е дел од поглавјето „Знаците на последното време“ од книгата „Времето и знаците“) Наскоро на нашиот свет ќе се случат огромни промени и последните движења ќе бидат многу брзи. Светот не ќе може да фати чекор со нив, избезумен е и во паника. Нашиот...
„Ајде сега, вие богати, плачете и липајте… своето богатство го натрупавте во последните денови!“

„Ајде сега, вие богати, плачете и липајте… своето богатство го натрупавте во последните денови!“

(текстот кој следува е дел од поглавјето „Знаците на последното време“ од книгата „Времето и знаците“) Економијата во светот е во криза. Најголемите економски сили, како што се САД, Јапонија и други, се во страшни долгови, а некои и во колапс. Неразвиените земји и да...

Pin It on Pinterest