ДАЛИ ТИ СИ ДУХ?

ДАЛИ ТИ СИ ДУХ?

Давид Хавиер Перез, Мексико „Сè можам преку Христа, Кој ми дава сила.“  (Филипјаните 4:13 ; Библија) Едно топло и суво лето колпортирав (тоа значи „продавав книги“) во жешкото Мексико Сити, еден од најголемите градови во светот. Во текот на пет недели поминував повеќе...
„КОРИСТИ ГИ МОИТЕ РАЦЕ“

„КОРИСТИ ГИ МОИТЕ РАЦЕ“

Јонатан Зита, Канада „Тој може да ме убие: немам друга надеж, туку да ги оправдам своите патишта пред Него“ (Јов13:15) Со Стефан се сретнав додека чукав на вратата на една станбена зграда. Ми кажа дека не може долго да стои поради проблемите со нозете, но дека сака да...
ОТВОРЕН КОН ВИСТИНАТА

ОТВОРЕН КОН ВИСТИНАТА

Емрис Симон, Тринидад и Тобаго „Ќе Ме барате и ќе Ме најдете, зашто ќе Ме барате со сето свое срце.“ (Еремија29:13) Иако бев учителка одлучив да ја напуштам својата професија и да станам литературен евангелист со цело работно време, за подобро да им служам на луѓето...
ТОЈ СЛУША, ГЛЕДА И СЕ ГРИЖИ

ТОЈ СЛУША, ГЛЕДА И СЕ ГРИЖИ

Марија К. Ниамоси, Кенија „Не слуша ли Оној, што го засадил увото? Не гледа ли Оној, Кој го создаде окото?“ (Псалм 94:9 ; Библија) Една од моите купувачи, долгогодишна познаничка, имала мозочен удар, поради што како последица не можела да зборува, голта и да ја...
БОЖЈАТА ВЕРНОСТ

БОЖЈАТА ВЕРНОСТ

Брајан Ријус, Бразил „Сè можам преку Христа, Кој ми дава сила.“ – Филипјаните 4,13 Росана Риос одлучила својот летен одмор да го помине работејќи како летературен евангелист. Еден ден, за време на посетата, додека ја придружувал помошниот директор на издавачката, куќа...
ОСЛОБОДЕТЕ ГИ ЗАТВОРЕНИЦИТЕ

ОСЛОБОДЕТЕ ГИ ЗАТВОРЕНИЦИТЕ

Бамал Алис Нго, Камерун „Духот на Господа Бога е на Мене, зашто Господ Ме помаза, Ме испрати да им донесам Радосна Вест на бедните, да ги излечам скршените срца; да им проповедам слобода на заробениците и ослободување на оние во темница.“ (Исаија 61:1 ; Библија) Еден...

Pin It on Pinterest